Virozele si vitamina D, la trecerea dintre sezoane – Tratament cu Terapia Bowen

Virozele si vitamina D, la trecerea dintre sezoane. In prag de primavara, abordam 2 subiecte care intereseaza parintii si nu numai: virozele aparute la trecerea dintre sezoane si deficitul de vitamina D, al carui rol este, in opinia majoritatii specialistilor, esential pentru o viață sănătoasă.

Odata cu incalzirea vremii, majoritatea persoanelor, indiferent de varsta, constata ca se confrunta cu o imunitate scazuta. Adica, se îmbolnăvesc rapid, „se molipsesc” unii de la alții, mai ales copiii, iar varstnicii resimt dureri osoase si articulare accentuate. Afectiunile intalnite cel mai des in aceasta perioada sunt virozele respiratorii repetate, bronsitele suprainfectate sau astmatiforme dar si enterovirozele sau bolile inflamatorii de la nivelul oaselor. Multi dintre noi, adulti sau copii, prezintam simptome ca: nas infundat, secretii nazale apoase sau mucoase, stranuturi repetate, tuse, dificultati de respiratie nazala, febra si chiar varsaturi si diaree. Medicii recomanda tratamente specifice, care, atentie!, pot fi potentate si astfel grabita vindecarea, cu ajutorul terapiilor complementare. Terapia Bowen are chiar si asa-numitul “protocol pentru ridicarea imunitatii”. Parcurgand doar 7 sedinte de terapie Bowen, sistemul nostru imunitar va deveni mai rezistent in fata imbolnavirilor. Tot terapia Bowen ajuta si in tratarea simptomelor afectiunilor musculare si osoase ale varstnicilor si nu numai.

Sedintele de terapie Bowen

In cadrul sedintelor de Bowen, terapeutul lucreaza cu degetele pe puncte specifice de pe corp (peste bluza), pentru stimularea si echilibrarea sistemului limfatic care joaca un rol foarte important in imunitatea organismului si ne ajuta sa trecem mult mai usor peste perioada imbolnavirilor. Poate cel mai mare avantaj al acestei terapii este faptul ca Bowen se poate aplica, fara efecte secundare!, tuturor persoanelor, fara nici o restrictie, atat in faza premergatoare bolii, la primele simptome, cat si in faza acuta sau post-afectiune, pentru grabirea recuperarii.

Vitamina D trebuie administrata continuu copiilor pana la 2 ani si apoi intre lunile septembrie-aprilie, in dozele recomandate de medic. Adultii care se testeaza si constata deficit de vitamin D, se asemenea trebuie sa suplimenteze vitamin D. Sunt in general acceptate ideile ca vitamina D are: efecte benefice pentru sistemul muscular, respirator, funcția cardio-vasculară, dezvoltarea creierului; scade inflamația provocată de virusul gripal, crește cantitatea de proteine care se luptă cu virusul; activează sistemul imun în infecții (de exemplu respiratorii); are rol in prevenția cancerelor, a astmului, diabetului, hipertensiunii, depresiei, bolilor autoimune; de asemenea rol in prevenția bolilor cardiovasculare (în special la persoanele supraponderale).

Cu alte cuvinte, vitamina D este foarte importantă pentru viață și greu de obținut fără suplimente. Vitamina D nu poate fi obținută suficient din alimentație (nici dacă mâncăm pește oceanic in fiecare zi), nici din laptele de mamă (care nu îl conține suficient). Se poate obține prin expunerea la soare, dar o expunere controlata. Ideea că “bronzul” e sănătos este demontata de asociațiile de dermatologie și oncologie, care consideră acum că orice bronz, oricât de discret, este totuși o agresiune asupra pielii, și că toate aceste microagresiuni – mai ales dacă încep la vârstă mică – pot crește în timp riscul de cancere de piele (scuamos, bazocelular și – cel mai grav și cu apariție la tineri – melanomul).

Dozele maxime de vitamin D, conform studiilor de specialitate, sunt:

Doze maxime Vitamin D council (UK) Endocrine Society Food and Nutrition Board
sugari 2000 U/zi 2000 U/zi 1000-1500 U/zi
copii 2000 U/zi pt fiecare 10 kg de greutate 4000 U/zi 2500-3000 U/zi
adulți 10.000 U/zi 10.000 U/zi 4000 U/zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.