Salutări dragilor. N-am mai scris pe site de foarte multă vreme, însă dacă Ioan tot somează, am zis să îi dau o mână de ajutor și să vă scriu despre experiența mea cu magazinul Bioalchimia și un șampon vegetal cu propolis și mesteacăn ce mi-a salvat părul.
Șampon vegetal cu extract de mesteacăn și propolis. Soluția minune pentru căderea părului!
Sunt convinsă că al doilea subtitlu a reușit să vă atragă atenția foarte mult, însă înainte de toate trebuie să înțelegeți că articolul nu reprezintă o soluție universal valabilă pentru toți iar șamponul ăsta nu-i „produsul minune” ca în teleshoping la TV.
De fapt, articolul reprezintă o simplă părere personală vis-a-vis de experiențele prin care am trecut, nimic mai mult.
Revenind la șampon, în urmă cu circa jumătate de an, părul meu a început să fie din ce în ce mai greu de curățat, mai aspru și parcă firele erau ușor arse. Cel mai probabil am folosit o vopsea de păr care nu mi-a prins prea bine iar părul a fost afectat.
Ba chiar mai mult, uneori îmi venea să spun o rugăciune și să mă râd în cap pentru a scăpa de orice fel de problema. Să știți că rasul în cap nu-i o idee deloc rea! Oricât de trăznit sună.
Totuși, la recomandarea unei prietene (merci Roxana!) am pus mâna pe telefon și am început să caut pe google diferite șampoane mai naturale, care să mă ajute în problema asta. Și am găsit! Sampoul vegetal cu propolis și extract de mesteacăn de la site-ul oficial.
De ce este o combinație bună? Păi să le luăm pe rând!
În general extractul de mesteacăn, ca și cel de frunze de nuc, are efecte regenerante asupra firelor de păr, astfel, părul subțire și deteriorat devine mai tare și mai rezistent după fiecare spălare în timp ce propolisul acționează în 3 feluri, keratolitic, acțiunea antibacterian și dar și antiinflamatoar.
Combinația de propolis curată foarte bine, purificând atât părul cât și scalpul, iar folosit la fiecare spălare va reduce substanțial sebumul în exces, fiind un șampon excelent pentru cei cu părul gras, menține un echilibru cât mai natural, prospețime și strălucire.
Desigur, în combinația asta nu lipsește revitalizarea firului de păr proaspăt crescut dar și regenerarea, sau protecția firelor deja afectate.
În ceea ce privește metoda de spălare abordată de mine, este una destul de simplă și comună. Nu are nimic special, doar aplic puțin șampon peste părul ud, mă asigur că masez bine pielea capului pentru că șamponul să acționeze de la rădăcini și continui masajul scalpului până se formează spumă.
După ce întind bine spuma pe scalp și păr, o laș câteva secunde să acționeze, să zicem 10-20 de secunde, apoi încep să clătesc bine cu multă apă.
Personal prefer să folosesc apă caldă, nu fierbinte, atunci când îmi clătesc părul. Din câte știu, apa fierbinte poate afecta și compromite sănătatea firelor de păr, că de altfel orice alt apărat care utilizează căldură excesiva pentru a aranjă părul. Prefer să le evit.
După cum menționam la început de articol, am cumparat sampoane bio pentru parul meu de pe site-ul oficial și cel mai probabil voi continua să cumpăr tot de la ei. De menționat si că produsele vin din Italia.
Tinand cont ca majoritatea dintre noi avem sute de minute internationale, nu cred ca un apel telefonic reprezinta o problema prea mare.