Primele 90 de zile – Tranziția în manager

Se intampla de foarte multe ori ca aptitudinile care i-au ajutat pe oameni sa devina manageri sa inceapa sa-i incurce in noua pozitie, impiedicandu-i sa ajunga la eficacitatea pe care ceilalti o asteapta de la ei.

Unul dintre cele mai raspandite motive de promovare pe posturi de management este faptul ca angajatul in cauza a excelat in profesia sa, fiind un foarte bun “jucator de echipa”.

Se presupune ca daca cineva isi face treaba foarte bine este la fel de capabil sa fie si un manager foarte bun.

Majoritatea oamenilor gasesc ca tranzitia spre noul lor post de manager este stimulatoare si adesea stresanta.

Multi dintre acestia au dificultati de adaptare la noua pozitie ca urmare a faptului ca le este greu sa renunte sa-si faca vechea profesie – continua sa fie jucatori in loc sa conduca echipa. Este acel sindrom “jucator – manager”.

Greselile marcheaza puternic cariera unui manager iar cei aflati la inceput de drum sunt cei mai predispusi catre astfel de evenimente.

Primele 90 de zile intr-o pozitie de manager sunt esentiale. Ele sunt suficiente pentru a va arata voua insiva si colegilor ca inregistrati progrese masurabile in munca. Prin urmare aceasta perioada va ofera suficient de mult timp pentru a va demonstra potentialul si fac diferenta intre succes si esec pe noua pozitie pe care o ocupati.

Pentru cei care se afla in situatia de a prelua o pozitie manageriala am dezvoltat un program special de coaching si mentoring ”Primele 90 de zile ale unui Manager”. Programul abordeaza trei directii importante:

  • Misiune-Obiective-Plan
  • Managementul propriei activitati
  • Managementul echipei

Daca va doriti ca tranzitia catre noua pozitie de management sa fie un real succes si sa se faca usor, avand alaturi o persoana care a trecut prin asa ceva, care va intelege si va sprijina, va invitam sa va inscrieti in progranul “Primele 90 de zile ale unui Manager” completand formularul de mai jos.

Lasă un răspuns