De unde cumpărăm cărți de colorat pentru copii?

Într-un articol precedent v-am scris despre importanța jucăriilor și a cântecelor pentru copii în învățământul preșcolar și educația acestora, astăzi revenim cu un alt articol despre cărțile de colorat pentru copii, despre importantă lor și de unde le putem cumpăra.

Ca și în cazul cântecelor, cărțile de colorat pentru copii sunt extrem de utile în primii ani de viață, în special în primii ani de școală. Acestea ajută în dezvoltarea creativității și contribuie la dezvoltarea simțului artistic, ba chiar la încurajarea copiilor pasionați de artă să își dezvolte și urmărească această pasiune.

Nu se știe niciodată, dar cu puțin noroc și ceva talent, e posibil că unii chiar să își clădească o carieră din asta.

Sincer să fiu, îmi amintesc cu drag orele de desen în care fie colorăm, sau mai bine spus, mâzgăleam cu niște acuarele și carioci, atât pe coala de desen cât și pe mine, murdărindu-mi fața și hainele, fie mă apucăm alături de colegul de bancă, bun prieten în vremea respectivă, să realizăm adevărate opere de artă.

Prin opere de artă nu mă refer că ar fi avut vreo valoare artistică. Totuși, încă din vremea aia am înțeles amândoi desenul tehnic și aveam o perspectivă spațială foarte bună. Desenele nostre reprezentau un fel de linii de producție, sau fabrici, în care printr-o parte intră materie primă, exact că într-o uzină, iar la interior erau realizate roți și diverse componente, urmând că la final să iasă asamblate mașini, roboți sau ce inspirație de moment aveam.

De unde putem cumpăra carti de colorat pentru copii?

Deși nu am avut cărți de colorat până târziu,  dupa clasa a patra, am înțeles foarte rapid de ce sunt apreciate și cât de distractiv este să colorezi. Până atunci obișnuiam să colorez prin cărțile vechi, peste tot pe unde prindeam câte o imagine printată cu negru, peste care veneam cu propria imaginație.

În prezent, avem desigur acces la internet, însă că orice alt lucru, deși oferă acces aproape infinit la informație, chiar și la cărți digitale de colorat, nu se compară cu senzația oferită de hârtie și instrumentele de desenat sau colorat.

Și dacă tot am menționat de internet, acesta ne oferă posibilitatea de a caută de unde putem achiziționa cărți de colorat pentru copii. Rezultate nu vor întârzia să apăra. În mod cert veți putea vizualiză foarte multe răspunsuri printre rezultate, însă vă pot face și o recomandare aici: EdituraCrisan.ro

„Alfabetul să-l învețe toate mințile istețe!” este un album cu 36 de pagini în care elevii preșcolari pot colora literele, exersând în paralel și pronunția literelor din alfabet și acomodându-se vizual cu ele. Este o soluție creativă extrem de facilă pentru educa un copil, combinând învățatul cu joaca.

Nu știu câți dintre voi mai sunteți interesați de așa ceva, însă e păcat să nu le oferim copiilor noștri șansa de simți pe propria piele senzația pe care o oferă un creion și o foaie de hârtie, sau de a se murdării cu carioci până la urechi.

Poate că în lumea actuală, o lume a tabletelor în care sigur există aplicații de colorat digital, rolul sau mai bine spus, existența cărților de colorat, a planșelor de desen și a tuturor instrumentelor de murdărit haine,  sunt puse la îndoială, însă nu vă îndoiți niciodată de creativitatea și dorință de joacă a unui copil. Aceasta există întotdeauna, noi suntem cei care le-o răpim și ii știrbim de dorința de a învăța.

Lasă un răspuns