Mâine este o nouă zi!

After all, tomorrow is another day! cum ar spune Scarlett O’Hara. Aşa că astăzi îmi șterg lacrimile și fac pace cu mine. Îmi recunosc, de asemenea, greșelile, dar nu mă mai stigmatizez pentru ele. Iar dacă e să fie, va fi!

Cât despre oamenii care mă iubesc vor fi acolo pentru mine și nu vor fugi mâncând pământul doar pentru un “Lasă-mă în pace” spus la nervi.

De mâine este despre mine și cartea mea, despre femeia care sunt (nu despre fiica, prietena sau iubita cuiva) și despre cea care pot deveni. Astăzi m-am oprit cât să-mi trag sufletul pentru că în ultimele zile am fugit de trecut, mi-am țipat în pumni, mi-am plâns de milă. De mâine, am să-mi amintesc că pașii mici sunt, indubitabil, cei mai siguri.

Cea mai mare greșeală

Greșeala cea mai mare a fost să mă complac în situația de femeie slabă pentru că aveam un om care mă iubea și care putea să fie puternic pentru mine. Astăzi nu știu (și nu vreau, de altfel) dacă m-a iubit sau nu. Pentru că, dacă vreau să trăiesc în prezent, nu trebuie să mă mai pierd prin trecut. Gata cu întrebările! Dacă e să fie, va fi! Dacă nu, voi învăța să redevin puternică și să-mi amintesc că am existat și înainte de el.

Experiențele de soiul ăsta au o parte bună: te maturizează. Iar eu nu mă simt datoare să mă (mai) iau la trântă cu trecutul.

Am să mă gândesc mâine la asta, spune Scarlett O’Hara. Eu m-am gândit de astăzi. Concluzia: Tomorrow is another day, dar, simt nevoia să vin cu o completare: nu o zi pentru gânduri, ci pentru fapte. Atât ale mele, cât și ale celor care vor să-mi rămână aproape.

Vrei să pleci? Pleacă! Vrei să rămâi! Dovedește-mi că meriți.

Lasă un răspuns