Tratarea si prevenirea infectiei cu Chlamydia

Cu Planul de Accesibilitate a Ingrijirii Medicale, multe planuri de asigurare medicala acopera asigurarea pentru boli cu transmitere sexuala si, daca ai orice tip de asistenta medicala sau din partea guvernului, poti face aceste pe gratis sau la un pret foarte mic. Unele clinici, cum ar fi centrele de planificre familiala, iti pot oferi astfel de teste gratuite sau la un pret foarte redus, in functie de veniturile tale.

Cel mai probabil ca testul va fi efectuat cu ajutorul unei probe de urina, in cazul barbatilor, sau cu ajutorul unui tampon vaginal, in cazul femeilor.

Totusi, pentru a verifica prezenta infectiei in gat sau in anus, medicul tau ar putea efectua un test de cultura- in care probe de tesut sau de fluide sunt tinute in conditii care permit cresterea si apoi identificarea lor. Acest procedeu poate necesita mai mult timp pentru a fi dus pana la capat.

Din moment ce majoritatea oamenilor nu prezinta absolut nici un simptom, expertii din acest domeniu recomanda ca toate femeile active din punct de vedere sexual mai tinere de 25 de ani sa faca teste pentru chlamydia, precum si femeile ce au parteneri sexuali noi sau mai multi parteneri deodata.

In cazul barbatilor, expertii recomanda verificari anuale pentru depistarea infectiei.

Antibioticele pot elimina infectia cu chlamydia in aproximativ o saptamana

Cu ajutorul unui tratament potrivit, infectia cu chlamydia poate fi tratata. Dar daca tu sau o persoana cu care faci sex neprotejat are o infectie cu chlamydia, este foarte important sa iei tratamentul potrivit pentru aceasta infectie pentru a preveni transmiterea pe viitor si eventualele complicatii.

Antibioticele administrate pe cale orala (pastile) pentru tratarea chlamydiei, cum ar fi de exemplu Zithromax ( azitromicina) si Dory (doxiciclina) elimina infectia in mod obisnuit in aproximativ o saptamana.

Lasă un răspuns