Omega – Ediția Venețiană

Nu puteam, la Veneţia fiind, să nu vă povestesc despre un ceas cu totul şi cu totul special, care se poate cumpăra numai aici în oraş, la preţul de lista de 5900 de EURO cel cu carcasa de oţel inoxidabil şi 13.200 de EURO cel din aur Sedna.

Ceasul în cauză este Omega Seamaster – Edizione Venezia, un dress watch elegant, cu o carcasă de 39,5 mm în stil retro, cu indicatoare elegante şi suple, puse în mişcare de un mecanism certificat cronometru COSC si certicare METAS pentru intreg ceasul.

Înainte să mergem mai departe, este nevoie de o scurtă lecţie de istorie, dar promit că nu mă lungesc şi nu vă plictisesc! După cum probabil ştiţi, logoul seriei Seamaster de la Omega este un călut de mare stilizat, gravat, din 1957, pe spatele tuturor ceasurilor din acesta colecţie. Cu paste o jumătate de secol în urmă, un angajat al echipei de design de la Omega se plimba prin Veneţia şi a rămas impresionat de o frumoasă gondola având, pe ambele borduri, o reprezentare a acestui căluţ de mare, simbol al zeului Neptun, stăpânul de necontestat al oceanelor şi mărilor lumii. Atât de mult i-a plăcut, încât atunci când dă întors la serviciu la Biel, în Elveţia, le-a arătat şi şefilor lui acest desen. Seria Seamaster de la Omega tocmai s-a ales cu un nou logo!

Omega Seamaster Edizione Venezia – Calibrul 8800

Gata cu istoria, să trecem la ceas! Ambele versiuni ale Omega Seamaster Edizione Venezia au cadranul argintiu, geamul din cristal safir bombat în formă de dom, capacul din spate, închis cu şuruburi, este transparent şi folosesc mecanismul 8800 coaxial, cu o rezervă de mers de 55 de ore. Pe rama capacului este gravat Edizione Venezia, ca să nu îl confunzi cu alt ceas, iar etanşeitatea este asigurată până la 60 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.