Un bărbat înțelege că nu totul se rezumă la sex – dialoguri imaginare

– Până la urmă, cred c-așa-s toți băieții. Indiferent câte le-ai oferi, tot le va fugi mintea într-altă parte. Le așezi la picioare un suflet dezgolit, le oferi și trupul tău și ei ce fac? Își pierd capul când văd o pereche de picioare mai lungi sau sâni mai mari ca ai tăi.

– Ai dreptate. Așa-s băieții. Nu și bărbații.

– Și care-i diferența? Niște ani în plus în buletin?

– Nu. Un băiat va dori să cucerească cât mai multe fete. Un băiat e un puști care vrea să exploreze cât mai mult. Un bărbat e cel care înțelege că nu totul se rezumă la sex; că femeia pe care o are acasă îi oferă mult mai mult decât atât. De aia n-o dă pe-o noapte cu alta. Și n-are deloc legătură cu vârsta, așa cum ai crede la început. E greșit ca o femeie care a cunoscut doar băieți să spună că toți bărbații sunt la fel. E ca și cum ai spune despre un bou și un leu că ambele sunt animale și valorează tot atât.

– Poate ai dreptate. În orice caz, dacă plec, el va avea de suferit, nu eu.

– Mai bine zis, așa ne place nouă femeilor să credem. C-o să sufere doar el. Dar despărțirile dor, indiferent de circumstanțe. Nu poți să te rupi de un om lângă care-ai stat ani lumină și să n-ai nici măcar o zgârietură. Și dacă te-a înșelat, a făcut-o pentru că e prea prost să înțeleagă că nu totul se rezumă în mărimea cupei de la sutien. Dezamăgirea există, chiar dacă ești conștientă că nu-și are locul.

– Poate că așa îmi place să cred. E mai simplu. Dar, ca să mă conving, am să-i cer să luăm o pauză.

– Și pentru ce, mă rog? A avut mare dreptate Paler când a spus că bărbatul și femeia nu știu să se despartă la timp. A lua o pauză de la o relație, nu e ca și cum ai apăsa butonul de pauză când te uiți la un film. Din viața oamenilor nu intri și ieși când vrei. Sau tocmai pentru că nu știi ce vrei. Să te desparți de un om pe care nu mai poți să-l iubești înseamnă să îngropi cadavrul iubirii așa cum se cuvine. Să pui pauză unei relații aflate în plin declin, e doar un mod de a refuza să vezi realitatea. Un mort nu-i mai puțin lipsit de viață dacă refuzi să te uiți la el. Cadavrul unei iubiri trebuie îngropat grabnic, altfel se împute.

– Dar cum să-i spun că iubirea mea pentru el a murit? Eu nu vreau să știe că am aflat că m-a înșelat. Nu vreau să-i spun că am plâns și că m-a durut. Vreau să plec din relația asta exact așa cum am intrat în ea: ținând capul sus. Cum spunea Camil Petrescu, să-mi reiau sufletul așa cum i l-am dăruit.

– Pentru asta e târziu deja. Orice om care îți locuiește în suflet o perioadă își lasă amprenta asupra ta. Cu atât mai mult dacă-i un om așa dezordonat și îți umple sufletul de sentimente urâte. Comunicarea într-o relație care merge bine e extrem de importantă. Într-o relație care nu mai merge, e crucială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.