Spune STOP intr-o situatie in care nu gandesti clar

Uneori cand imi este foame sau cand stau in pat si incerc sa adorm, unele ganduri mai negative incep sa mi se formeze in minte. In trecut, acestea puteau sa faca destul de multe daune. Azi, am devenit mai bun in a prinde aceste ganduri din timp si a imi spune mie insumi: “Nu, nu o sa ma gandesc la acest lucru acum.”

Stiu ca, atunci cand imi este foame sau imi e somn, atunci mintea mea tinde sa fie mai vulnerabila la negativitate si e mai predispusa sa nu gandeasca in mod clar. Prin urmare, urmez aceasta fraza de refuz si imi zic ca o sa ma gandesc la aceasta situatie sau sarcina atunci cand stiu ca mintea mea o sa functioneze mai bine. De exemplu, dupa ce am mancat bine sau in timpul diminetii, dupa ce am dormit destul timp.

Mi-a luat putina practica pentru a reusi sa fac acest lucru sa mearga, dar am devenit destul de bun la a amana unele gandiri in acest mod pentru mai tarziu. Si, din proprie experienta, pot sa zic ca, atunci cand ma gandesc din nou la o situatie si am mintea mai clara, atunci in 80% din cazuri problema e foarte mica sau chiar nu exista.

Si, chiar daca exista o problema reala, atunci mintea mea e pregatita sa ii faca fata intr-un mod mai bun si mai pregatit.

Lasă un răspuns