Poate o relatie intre un barbat mai tanar si o femeie mai in varsta sa functioneze?

Cercetarile facute pe femeile care se afla in relatii in care exista o diferenta de varsta a scos la iveala faptul ca femeile care sunt cu cel putin 10 ani mai mari decat partenerii lor barbati sunt mai fericite in relatia lor decat femeile care au parteneri de o varsta mai apropiata. In mod mai specific, femeile care sunt mai in varsta decat partenerul lor au declarat ca au nivele mai mari de satisfactie in relatia lor decat partenerii de varsta similara. De ce se intampla acest lucru? Inca nu stim sigur, dar poate sa fie vorba de faptul ca, atunci cand femeia este mai in varsta, dinamica traditionala de putere heterosexuala se schimba inspre o egalitate mai mare. Stim din rezultatele cercetarilor ca un nivel mai mare de egalitate tinde sa faca cuplurile mai fericite.

In cele din urma, stiu ca esti ingrijorata in privinta a ceea ce se va intampla cu corpul tau si cu viata ta sexuala pe masura ce inaintezi in varsta, dar trebuie sa tii minte faptul ca, chiar daca tu si partenerul tau ati fi de aceeasi varsta, nu ai putea sa prezici cum o sa arate partenerul tau odata cu trecerea timpului.

Toti oamenii se schimba in timp

Nu poti, de asemenea, sa prezici ce stare de sanatate o sa aiba sau daca isi vor mentine acelasi interes fata de sex pe care il au acum. Toti oamenii se schimba in timp si nu in moduri la care te-ai astepta- de fapt, aceasta este si motivul pentru care multi oameni promit “la bine si la rau” si “in caz de boala sau de sanatate”. Mereu o sa existe necunoscute atunci cand esti intr-o relatie si, daca iti petreci mai tot timpul ingrijorandu-te in privinta a ceea ce ar putea sa se intample, atunci nu o sa ai nici o sansa sa fii fericita acum.

cuplu-femeie-si-barbat-diferenta-de-varsta

Luand aceste lucruri in considerare, sfatul meu ar fi sa nu renunti asa de usor la relatia ta doar pentru ca unii oameni nu se simt comfortabil in aceasta privinta. Mult prea multi oameni isi refuza unele relatii iubitoare, datorita ca le este frica de ceea ce vor crede oamenii despre varsta, rasa, sexul, religia sau clasa sociala a partenerului tau si tot asa mai departe. Relatiile in care exista o diferenta de varsta si alte relatii marginalizate au in fata un drum mai greu, datorita stigmatelor sociale, dar daca chiar va pasa unul de celalalt si va faceti propria voastra retea de sustinere, nu exista in acest caz nici un motiv pentru care sa nu ajungi la succes pe termen lung.

Lasă un răspuns