Eticheta inteligenta de la Caroli

Zilele acestea am aflat si eu despre eticheta inteligenta de la Caroli si am zis sa va spun si voua despre ea. Aceasta eticheta te notifica daca produsul tau nu este pastrat la temperatura potrivita.

Pentru a fi bune de consumat, mezelurile trebuie pastrate la o temperatura de 2-8 grade. Daca se incalzesc prea tare este posibil sa se si altereze foarte repede si sa nu mai fie bune de consumat.

Tocmai de aceea, aceasta eticheta inovatoare cu cadran termosensibil, are rolul de a te atentiona atunci cand ai tinut mancarea prea mult afara. Aceasta eticheta este asezata pe salamul Semenic Extra de la Caroli si indica, prin schimbarea culorii, schimbarea de temperara.

Cand temperatura ese sub 8 grade culoarea etichetei este verde, iar cand trece de 8 grade aceasta incepe sa se coloreze in galben.

Acesta este semnul ca mezelurile nu mai trebuiesc lasate afara, desi ar trebui bagate in frigider inainte de acest semnal.

Adevarul este ca nu am prea tinut cont de temperatura mezelurilor atunci cand pregateam masa cu ele.

Se prea poate sa le fi uitat de mai multe ori pe masa un timp mai indelungat sau pur si simplu nu -am miscat destul de repede cu pregatirile, iar mezelurile s-au incalzit.

Este valabil si atunci cand asezam masa pentru invitati, cu aperitive, iar mezelurile petrec prea mult timp in farfurie. Cel mai bine este sa le pastram la frigider pana vine toata lumea si sa ii servim pe toti odata tocmai pentru a evita statul lor, prea mult, la caldura.

Cu ocazia aceasta, Caroli, a reusit mai mult decat si-a propus.

Pe mine Carolimetrul termic nu m-a facut doar sa reactionez mai repede, m-a facut sa si constentizez ca in general mancarea trebuie pastrata la rece. Ce sa mai zic… probabil ca salamul Semenic Extra nu va fi folosit doar in scopul dea pregati o masa delicioasa cu el.

Cred ca multa lume isi va testa cu el si temperatura frigiderului si va baga repede inapoi si celelalte produse, scoase impreuna cu acest salam, atunci cand eticheta se va face galbena. Cum vi se pare aceasta idee de #mancarecunotificare?

Lasă un răspuns