Longines Military Watch – Inspirat dintr-un ceas din anii ’40

O apariţie surprinzătoare la Baselworld 2018 a fost Longines Military, poate cel mai interesant ceas retro elveţian lansat cu această ocazie. Este inspirat dintr-un ceas din anii ‘40, pe care Longines l-a furnizat aviaţie britanice, Royal Air Force, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Din punct de vedere tehnic, lucrurile sunt clare: are un mecanism automatic numit L888, bazat pe calibrul ETA A31, care îi livrează 65 de ore rezervă de mers, la 25.200 de vibraţii pe oră. Mecanismul are 21 de rubine, arata doar ora, minutele şi secundele şi se afla într-o carcasă de 38,5 mm, cu un pic mai mare decât a variantei originale.

Aspectul ceasului, dar mai ales al cadranului, este punctul lui forte. Decorat, vopsit, cum vreţi să spuneţi, într-un stil numit “fauxtina”, cadranul pare vechi, deşi nu este.

Dacă nu ştiţi ce e fauxtina, nu e nici o problemă, că nici eu nu ştiam! E un stil de vopsire care face că lucrurile noi să pară vechi şi se foloseşte la multe obiecte; am văzut chiar şi câteva maşini vopsite în felul ăsta şi chiar aratau vintage!

Dar să revenim la ceasul nostru. Cadranul este crem, cu cifre romane, indicatorii fiind albaştri sau negri. Vedeţi din fotografii că arată foarte bine şi mai vedeţi punctele negre, obţinute în urma unui model care, spun cei de la Longines, nu se repetă.

Deci nu vor arăta două ceasuri care să arata identic. Nici un detaliu nu a fost neglijat, asa ca si cureaua, din piele maro, invechita cu grija, contribuie la aspectul retro al ceasului.

Longines Military va fi disponibil pe piaţa de la mijlocul anului 2018, la preţul recomandat de 2000 de franci elveţieni.

Lasă un răspuns