Fara gluten

Scortisoara

Acest condiment dulce a fost folosit de-a lungul istoriei ca aromatizant si ca un medicament din plante. Exista unele cercetari care sugereaza ca ar avea unele beneficii medicale, dar trebuie efectuate mai multe cercetari.

Scortisoara se gaseste in mai multe produse dulci care contin gluten, ceea ce este o scuza buna pentru a merge in bucatarie si a iti crea propriile tale alternative dulci.

Sfat profesionist: scortisoara e de asemenea un substitut foarte bun pentru zahar in cafeaua ta de dimineata.

Carne, peste, pasari de curte si oua

Toate aceste alimente sunt fara gluten; trebuie sa fii cu ochiii in patru doar atunci cand acestea sunt folosite in combinatie cu sosuri, toppinguri sau garnituri. Proteinele sunt esentiale pentru repararea si cresterea masei musculare; de asemenea, sunt mai satioase, au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate si necesita mai multa energie pentru a fi metabolizate.

Linia de baza

Glutenul nu este inamicul tau- decat daca ai boala celiaca sau ai o alergie la grau. Evitarea glutenului nu e o solutie magica pentru o sanatate mai buna sau pentru a pierde mai repede in greutate. Dar multe produse complet naturale, fara gluten, pot fi o parte a unei diete echilibrate si foarte nutritive, ceea ce reprezinta o parte cheie a unui plan de succes pentru a pierde in greutate.

Lasă un răspuns