Lucruri pe care as fi vrut sa le invat la scoala

Acum am 28 de ani. Nu prea ma gandesc la trecut si nu regret nimic in ziua de azi.

Dar uneori imi doresc sa fi stiut din timp unele lucruri pe care le-am invatat in ultimii ani. Poate sa fi fost un curs de auto imbunatatire la scoala. Si, in unele moduri, poate ca a fost.

Pentru ca probabil despre unele din aceste 16 lucruri unii profesori ne-au vorbit deja la scoala, dar cu siguranta am uitat despre ele sau nici macar nu eram atent.

Unele dintre acestea oricum nu mi- ar fi ramas in minte. Sau poate ca erau prea departe de realitatea mea in acel moment pentru a le accepta sau a le folosi.

Dar tot ma gandesc uneori ca ar fi fost bine sa fiu atent la acele cursuri de limba germana si sa le folosesc la dezvoltarea mea personala. Poate doar pentru o ora in fiecare saptamana in timpul liceului. Poate ca acest lucru ar fi fost util pentru multi elevi si, pe o scara mai mare, ar fi fost si mai util pentru societate in general.

Prin urmare, aici o sa iti prezint 16 lucruri pe care mi le-as fi dorit sa ma fi invatat cineva in timpul liceului ( sau cel putin mi-ar fi placut sa le aflu putin mai devreme).

Regula 80/ 20

Acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a iti folosi timpul. Regula 80/20- cunoscuta si sub numele de Principiul Pareto- spune ca 80% din aprecierile pozitive pe care o sa le primesti o sa vina din 20% din activitatile tale.

Prin urmare, multe lucruri pe care le faci nu sunt atat de utile sau de necesare pe cat ai crede tu ca sunt. Poti renunta la multe lucruri pe care le faci sau macar sa reduci timpul pe care il petreci facand acele lucruri.

Si, daca faci acest lucru, o sa ai mai mult timp si energie pe care sa le cheltui facand acele lucruri care te fac cu adevarat fericit.

Lasă un răspuns