Cupa menstruala poate inlocui tamponul

Stim ce inseamna sa fii femeie! Sa ai mereu grija la detalii; sa fii atenta, meticuloasa in fiecare zi din viata ta. Ei bine, asta daca te iubesti suficient de mult pentru a-ti acorda atentia cuvenita.

Dar eu stiu ca tii la tine, femeie draga si ca faci exact ceea ce trebuie pentru tine; pentru corpul si sufletul tau. Dar hai sa vorbim despre ceva „delicat” care te priveste si asta luna de luna. Hai sa vorbim de menstruatie!

Cupa menstruala, un produs delicat si prietenos cu corpul tau

Menstruatia este ceva foarte natural si nu trebuie sa ne ferim de ea. Suntem femei si avem menstruatie! Asta e! Ideea este ce facem ca sa ne fie cat mai bine si sa trecem „cu brio” de aceste zile. Daca folosesti tampoane, atunci stii ca nu este chiar atat de ok cu acestea.

De ce spun asta? Pentru ca si ele pot cauza disconfort, la un moment dat; pentru ca trebuie sa le schimbi la 3-4 ore pentru a evita instalarea sindromului de soc toxic. Si, mai ales, pentru ca nu poti sa inoti cand ai menstruatie.

Care este cel mai mare avantaj al cupei menstruale?

Stii care este cel mai tare aspect al cupei menstruale? Ei bine, ea poate sa colecteze o cantitate semnificativa de lichid menstrual si tu sa ramai in siguranta pe parcursul intregii zile. Ce inseamna in siguranta?

  • Inseamna ca nu ai sa te patezi;
  • Ca ai sa faci acele activitati care iti plac atat de mult (dans, inot, yoga);
  • Ca ai sa dormi toata noaptea si nu vei mai fi nevoita sa te scoli pentru a mai schimba ceva, asa cum procedai in cazul utilizarii tamponului.
  • Miros? Care miros? Nici nu poate fi vorba de miros neplacut atunci cand tu folosesti cupa menstruala.

Fara riscul de a face sindromul socului toxic

Nu stiu daca stii ca, in cazul in care tu nu ai posibilitatea de a-ti schimba tamponul la timp, exista riscul de a declansa sindromul socului toxic. Ce este asta? Este o afectiune care, daca nu este tratata la timp, poate sa duca chiar la deces.

Sindromul acesta este, de cele mai multe ori, asociat cu utilizarea tampoanelor. Daca te intrebi care sunt simptomele sociate acestui sindrom, ele sunt urmatoarele:

  1. Febra mare si dureri de cap;
  2. Stari de voma, ameteli puternice si dureri in tot corpul;
  3. Slabiciune, vagin de un rosu inchis.

In cazul in care folosesti un tampon si experimentezi aceste simptome, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa il scoti cat mai repede si sa te duci de urgenta la medic!

Cupa menstruala, mai sanatoasa si mai sigura

Cred ca, pentru a evita declansarea acestui simptom, ar fi bine sa faci si tu schimbarea si sa folosesti cupa menstruala. Ei bine, asta nu inseamna ca ai sa o introduci si ca ai sa uiti de ea pe tot parcursul ciclului menstrual!

Ai sa o schimbi la 12 ore, la 10 sau la 8 ore! In functie de fluxul tau, de cat de abundent este, ai sa extragi cupa menstruala, ai sa o clatesti si ai sa o introduci din nou in interiorul vaginului.

Este un produs mult mai sanatos pentru tine si pentru vaginul tau. De ce? Pentru ca, spre deosebire de tampon, nu iti va absorbi toate acele substante care lubrifiaza, in mod normal, interiorul acestuia. Uite un alt motiv pentru care tu ar trebui sa incepi sa folosesti cupa menstruala!

Asadar, ai toate motivele de a renunta la tampoane si a face din cupa menstruala cea mai buna prietena a ta! O cumperi o data si gata! Fara griji sau alte cheltuieli inutile…sau pete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.