Care sunt cele mai bune metode de contraceptie?

Exista foarte multe optiuni atunci cand este vorba de metode contraceptive. Ceea ce va functiona cel mai bine pentru tine depinde de starea de sanatate pe care o ai, dar si de circumstante. Sunt anumite aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare in momentul in care te decizi ca ai nevoie de o metoda de contraceptie. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta anumite informatii care au scopul sa te ajute sa iei cele mai bune decizii in acest sens. De asemenea, recomandarea noastra este ca, inainte de a opta pentru vreuna dintre acestea, sa vorbesti mai intai cu un medic ginecolog care iti va putea oferi cele mai bune informatii.barbat femeie sex

Prezervativul ar trebui sa fie prima alegere

Prezervativul este singurul care te poate ajuta in prevenirea bolilor cu transmitere sexuala. Are o eficienta dovedita de 99%. De aceea, echipa BlackBeauty recomanda sa utilizezi prezervativul de fiecare data cand ai relatii intime, indiferent ca ai un singur partener sau mai multi. Prezervativele, pentru a-si indeplini rolul pentru care au fost create, trebuie sa indeplinesaca anumite conditii si anume:

 • sa nu fie expirate si sa fi fost pastrate in conditii optime;
 • sa aiba ambalajul intact si sa fie desfacute cu grija;
 • sa aiba marimea potrivita si sa fie foarte bine lubrifiate;
 • sa fie corect asezate pe penis, in asa fel incat sa acopere intreaga suprafata a acestuia.

prezervative colorate

De asemenea, in cazul in care observati, tu sau partenerul tau, ca prezervativul este rupt in varf sau in alte zone, recomandarea este sa il aruncati si sa utilizati altul, pentru a preveni atat posibilele sarcini nedorite, cat si transmiterea de bacterii si virusi. Trebuie sa stii ca prezervativul este singurul care te protejeaza de boli, atat pe tine, cat si pe el.

Cat de eficiente sunt celelalte metode de contreceptie?

In cele ce urmeaza, o sa iti prezentam o lista cu anumite metode de contraceptie si cat sunt ele de eficiente. Eficacitatea fiecarei metode s-a obtinut prin determinarea numarului de femei, dintr-o suta, care au ramas insarcinate in urma utilizarii unei metode timp de un an de zile. De exemplu, daca o metoda este eficienta intr-o proportie de 99%, o femeie dintr-o suta va ramane insarcinata, in cazul in care foloseste aceasta metoda in decursul unui an. De mentionat faptul ca, aceste metode, indiferent de ceea ce implica ele, trebuie sa fie utilizate corect, daca se doresc rezultate pozitive.

Contraceptive care sunt eficiente intr-o proportie mai mare de 99%:

 • implant contraceptiv-dureaza pana la 3 ani;
 • steriletul- dureaza pana la 5 ani;
 • sterilizare feminina, daca este permanenta;
 • sterilizare masculinia sau vesectomie.
Contraceptive care sunt eficiente mai mult de 99% daca sunt utilizate corect:
 • injectia contraceptiva- care trebuie reinnoita la fiecare 8 saptamani sau le fiecare 12 saptamani, in functie de tipul ei;
 • pilula combinata- care trebuie luata in fiecare zi timp de 21 de zile;
 • pilula de progesteron- care trebuie luata in fiecare zi;
 • inel vaginal- care trebuie reinnoit o data pe luna;
 • diafragma-care trebuie utilizata de fiecare data cand intretii relatii intime

Prezervativele masculine si cele feminine au o eficienta dovedita de 99% si trebuie utilizate de fiecare data cand faceti sex. In cazul in care tu impreuna cu partenerul tau hotarati sa utilizati un prezervativ masculin, nu va mai fi necesar sa utilizezi si tu unul. Nu este recomandat sa se utilizeze doua prezervative in acelasi timp, deoarece exista riscul ca unul dintre ele sa se rupa.

Poti sa faci din contraceptie o rutina zilnica?

Daca tu esti o persoana care stie sa se organizeze si care este obisnuita cu rutina, atunci vei putea sa introduci in „programul” tau si o metoda de contraceptie sau chiar doua, daca tu consideri ca este cazul. Este mai indicat sa transformati contraceptia intr-o rutina, pentru ca, in acest mod, riscul de a uita sa o aplici, mai ales cand situatia o cere, va fi mult mai mic. Exista metode pe care tu le poti folosi doar in momentul in care faci sex, cum ar fi prezervativul masculin sau feminin sau poti opta pentru pilula contraceptiva. De asemenea, poti alege diafragma sau steriletul ca metode de contraceptie. Indiferent de ceea ce vei alege, sa ai grija sa o utilizezi corect.

pilula contraceptiva

Trebuie sa stii ca anumite contraceptive iti pot afecta menstruatia si modul in care ea se manifesta. Astfel, in urma administrarii de pilule, ciclurile tale vor deveni fie mai usoare, fie mai abundente. In cazul in care observi schimbari semnificative in ceea ce priveste fluxul tau menstrual, dar si daca prezinti disconfort abdominal sau dureri, cel mai recomandat este sa te adresezi mediculul specialist.

Important de retinut!

Prezervativul reprezinta singura metoda care va poate proteja pe amandoi de boli cu trasmitere sexuala, dar si de sarcinile nedorite. Daca vreti sa faceti sex, atunci fiti responsabili cu voi si cu sanatatea voastra! Folositi prezervativul de fiecare data cand intretineti relatii intime! Este recomandat sa utilizezi si o a doua metoda de contraceptie cum ar fi pilula contraceptiva, pentru o mai mare siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.