Conceptul hotelier inovator lansat in desert

Unul dintre cele mai cunoscute birouri de arhitectură și design din zona Asiei, PLaT a dat publicității ultimul lor proiect în materie de design și anume Xiangshawan Desert Lotus Hotel. Data de finalizare a proiectului este martie 2013.

Arhitecții de la PLaT sunt cunoscuți ca fiind cei care realizează proiecte de clădiri fără a face mari schimbări mediului înconjurător, ba mai mult, ei realizează majoritatea proiectelor cu materialele specifice zonei. Ceea ce au conceput ei într-un mediu atât de ostil depășește orice imaginație.

Deșertul Xiangshawan este cunoscut pentru zilele sale fără nori și pentru cerul care atinge linia orizintului. Datorită protejării prin lege a numărului mic de așezări umane și a mediului, deșertul ascunde o sumedenie de peisaje și zone virgine.

Evenimentele politice din China și Rusia învecinate au închis căile de acces dintre această regiune și restul lumii până spre sfârșitul secolului XX. Astăzi oamenii de știință sunt ocupați de explorarea deșertului, totodată a devenit o destinație turistică pentru cei fascinați de peisajul și istoria naturală absolut unice. Hotelul este situat în Desertul Xiangshawan o subdiviziune a Podișului Gobi la 800 km vest de Beijing pe malul râului Hantai.

Datorită restricțiilor specifice zonei geografice,arhitecții au conceput un sistem de structură care este fixat pe dună de nisip folosind doar panouri de otel inxoidabil fără pic de beton sau apă.

Panouile și scheletul structurii sunt prefabricate și formează un container imens plin cu nisip.Forma circulară a structurii și nisipul din structura de oțel și cel din afara acestuia formează o contrucție extrem de stabilă.

Pentru că se află în mijlocul deșertului, hotelul folosește toate tipurile de energie verde.Designul hotelului și întreg ansambulul arhitectural poate fi descris într-un singur cuvânt din tradiția chineză: zen

Imaginile de mai jos exprimă conceptul mai mult decât o mie de cuvinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.