Mituri despre prezervative

Cea mai eficienta metoda de evitare atat a sarcinilor nedorite, cat si a bolilor cu transmitere sexuala, este prezervativul. Cu toate astea, inca ne surprinde sa vedem ca miturile despre prezervative intarzie sa dispara. Sunt atat de multe, incat pana si tinerii cu mintea deschisa si dornici de aventura par sa le cada prada. Insa, a venit timpul sa le demonstam. Si iata cum stau de fapt lucrurile.

Statistici ingrijoratoare

  • 30% dintre tinerii cu varste intre 15 si 24 de ani considera folosirea prezervativului un aspect optional. Tocmai de aceea, acestia au ales sa nu o faca la primul contact sexual, apeland la metode care adesea dau gres. Printre acestea, cea mai populara este metoda calendarului.
  • Ba mai mult, 16% dintre aceiasi tineri nu au folosit niciodata prezervativul.

Top mituri despre prezervative

  1. Un prezervativ poate fi refolosit, daca este spalat.

Total gresit. Intr-adevar, prezervativele nu sunt ieftine. Insa, sa refolosesti o astfel de metoda de protectie este total gresit. Mai bine incerci sa obtii gratis mostre de prezervative in cabinetele ginecologice. In orice caz, dupa folosire, locul prezervativului este direct la gunoi.

  1. Pentru o protectie superioara, este recomandata aplicarea a doua prezervative simultan.

Aici nu functioneaza principiul: „este frig, imbraca-te mai gros”. Un singur prezervativ este suficient pentru protectie. Ba mai mult, doua aplicate simultan se pot deteriora prin frecare. Singura metoda cu care prezervativul este complementar sunt anticonceptionalele. In rest, este suficient unul singur, aplicat corect, pentru a-si face treaba bine.

  1. Prezervativele subtiri nu sunt la fel de eficiente.

Acesta este cu siguranta un mit. Prezervativele subtiri sunt create pentru a spori senzatia de placere. Ele ajuta sa iti simti mult mai aproape partenerul, dar fara a exista riscul de a se rupe. Important este insa o verificare a prezervativelor, astfel incat ele sa nu se deterioreze in timpul folosirii.

Ba mai mult, prezervativele serioase sunt testate atent, folosindu-se tot felul de metode consacrate in aceasta industrie. Asa ca daca nu cumva sunt deteriorare sau gresit folosite, prezervativele ar trebui fara doar si poate sa reziste.

  1. Prezervativele reduc senzatia de placere.

Si iata-ne ajunsi la el, la cel mai popular mit despre prezervative. Si pe cat este de cunoscut, pe atat se dovedeste de fals. Drept urmare, sa lamurim un pic acest aspect, speram noi ca odata pentru totdeauna. De ce ar reduce placere, avand in vedere ca prezervativul este atat de subtire incat… nu se simte? Pe langa asta, exista studii care atesta ca ambii parteneri au simtit fix acelasi tip de placere si atunci cand au folosit prezervativ si atunci cand nu au facut-o.

Desigur, poate exista riscul unei alergii la latex. Insa, in acest caz exista si alte modele de prezervative care pot satisface necesitatea protectiei si pot aduce intensitate in ceea ce priveste experienta. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca exista modele mai groase sau mai subtiri…

  1. Prezervativele nu expira.

Din nou fals. Expira, iar odata cu atingerea acestui termen este timp sa iei masuri. Le poti pune linistita deoparte, cautand altele noi. In caz contrar, exista riscul sa se deterioreze foarte usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.