Un card pentru baie

Sunt foarte mullte momente in care anumite locuri nu o sa iti permita sa le folosesti baia, deci e important sa ai la tine un card pentru baie, am avut un atac de panica intr-un avion pentru ca nu mi s-a permis sa ma duc la baie atunci cand a inceput sa ma doara si simteam nevoia urgenta de a ma duce la baie. Avionul mai avea doar cateva minute pana la aterizare si, prin urmare, un insotitor de zbor m-a oprit de cum m-am ridicat.

A trebuit sa mai astept aproximativ 30 de minute pentru ca avionul sa aterizeze si restul pasagerilor sa coboare din avion inainte de a putea fugi pana la terminal doar pentru a gasi o baie. Nu aveam la mine un card pentru baie in acel moment pentru ca se intampla la doar o saptamana dupa ce am primit diagnosticul. Dupa ce am mai facut cateva cercetari, am aflat rapid despre Cardurile pentru Baie si stiam ca era foarte necesar pentru mine. Daca aveam si eu un astfel de card pentru a il arata insotitorului de zbor pe avion, prin lege ar fi fost obligat sa imi permita sa folosesc baia. Cardurile pentru baie sunt disponibile prin intermediul Fundatiei pentru Boala Crohn si Colita.

Unele numere importante de telefon sa fie listate ca atare in telefonul tau

Sunt momente in care ai putea fi intr-o situatie extrema care va necesita sa suni un doctor sau un contact de urgenta pentru a cere ajutor. Poti sa ii ai listati ca favoriti in memoria telefonului (daca ai un iPhone) sau poti sa ii notezi ca urgenta in telefon.

Stiu ca poate fi extrem de greu si de dificil, dar nu poti lasa ca colita ulcerativa sa te impiedice sa iti traiesti viata asa cum trebuie. Sunt foarte multe momente in care preferam sa stau acasa in pat si aceste momente sunt justificate de  modul in care ma simteam. Poti vorbi cu doctorul tau pentru a afla mai multe strategii care sa te ajute atunci cand iesi din casa. Poti pastra toate obiectele mentionate mai sus in geanta sau in masina ta.

Lasă un răspuns