Ce tipuri de carbohidrati sa mananci

In primul rand, ai nevoie de echilibru. Carbohidrati, proteine si grasimile joaca toate cate un rol diferit. Ai nevoie de toate trei. Daca esti foarte activ, atunci probabil o sa iti doresti sa iti maresti aportul de carbohidrati pana la 50 sau 60 de procente din aportul tau alimentar total. Daca te antrenezi pentru un eveniment de rezistenta la efort, poti sa vezi sectiunea de mai jos numita “Sfaturi de gestionare a carbohidratilor pentru atleti” pentru mai multe indrumari. Daca ai parte doar de activitate fizica moderata, atunci este mai bine pentru tine sa ai un aport de 40 de procente de carbohidrati. Daca nu esti activ din punct de vedere fizic, ei bine, rezolva acest lucru inainte de a iti spune eu ce sa mananci.

Daca respecti gama zilnica recomandata de calorii pentru pierderea ta in greutate- bazat pe nivelul tau de activitate fizica ( si de cat de dificila este acea activitate)- subliniata in planul tau de nutritie Beachbody, tot ceea ce trebuie sa faci este sa respecti numarul recomandat de verde ( legume), de purpuriu ( fructe) si de galben ( alti carbohidrati) Portion Fix Containers in fiecare zi.

Si da, calitatea carbohidratilor pe care ii consumi conteaza. Lucrul pe care in general vrei sa il eviti in general este “zaharul liber”, definit de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind “toate monozaharidele si dizaharidele  adaugate in mancaruri de catre producator, bucatar sau de catre consumator, in afara de zaharurile care sunt prezente in mod natural  in miere, siropuri si sucuri din fructe.” . De asemenea, ai putea sa iti doresti sa eviti cerealele rafinate, pentru ca aceste surse de carbohidrati  iti afecteaza metabolismul cu cresteri bruste ale glicemiei, care ar putea cauza o gama variata de probleme de sanatate.

Lasă un răspuns