Moduri simple pentru a stimula vointa ( sau oricum iti place sa spui)

Schimba modul in care definesti vointa

O ai sau nu, nu e asa? Gresit. In loc sa te gandesti ca la vointa ca la un dar genetic, te poti gandi la ea ca fiind la un plan de joc. “In loc sa spui ca nu ai deloc vointa, poti sa te intrebi cum sa faci fata intregii situatii”, spune Jill Weisenberger, medic si autor al lucrarii “Diabetes Weight Loss- Week by Wek”. te gandesti ca nu poti sa renunti la obiceiul de a bea sucuri ? NU te poti tine de o rutina de a merge la sala ? Nu te poti convinge sa mananci legume ? Gandeste-te din nou.

“Atunci cand pacientii mei zic ‘Nu pot’, in mod obisnuit vor sa spuna ‘Aleg sa nu fac asa ceva’ sau ‘Inca nu mi-am dat seama cum sa o fac’ “, spune Weisenberger. “Exista o solutie la majoritatea problemelor. Trebuie doar sa o cauti si apoi sa aplici acea strategie’, spune Weisenberger.

Un alt fapt distractiv? Prin intermediul cercetarilor sale, expertul in vointa Roy Baumeister a descoperit ca cei care cred ca puterea vointei este limitata  tind sa ramana fara ea. Cei care considera ca vointa e o resursa nelimitata continua sa fie capabili sa se foloseasca de ea atunci cand au nevoie. Trebuie sa crezi in vointa ta, sa gasesti cateva strategii care functioneaza pentru tine pentru a te pune pe drumul spre succes si voila, ai vointa de care ai nevoie.

Pregateste-ti drumul spre succes

Cu siguranta ca ai auzit zicala ca norocul este acolo unde pregatirea se intalneste cu oportunitatea. Acelasi lucru se poate spune despre vointa- putina munca de pregatire te poate ajuta sa iei alegeri mai sanatoase.

“Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face este sa iti creezi un mediu care sa te ajute sa ai succes”, spune Mitzi Dulan, co autor al cartii “The All Pro Diet”. ?Evita sa cumperi chipsuri si prajiturele. Daca vrei sa cumperi ciocolata, sa cumperi in cantitati mici.”

Priveste lucrurile in acest mod- daca poti sa rezisti sa cumperi chipsuri  in magazin, trebuie sa rezisti tentatiei doar o singura data. Daca ajungi totusi sa cumperi chipsurile, trebuie sa rezisti tentatiei de fiecare data cand treci prin bucatarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.