5 lucruri pe care le-am învățat despre oameni din astrologie

1. La prima vedere și în primele interacțiuni oamenii sunt de cele mai multe ori diferiți de ceea ce sunt ei în esență

Cu alte cuvinte, și noi avem coperțile noastre. Uneori coperțile sunt mai atrăgătoare decât conținutul. Alteori mai șterse. Nu exprimă mare lucru. Alteori ne fac să părem oameni duri, puternici. Sau dimpotrivă, sensibili și iubitori.

Dar nu aceleași lucruri se află și înăuntru.

Socoteala asta este dată de Ascendent. Nu știu de ce, lumea crede că devenim mai mult Ascendentul nostru după 30 de ani. Eu, din ce am studiat, am descoperit alte lucruri despre Ascendent. Și anume, că el arată modul în care ne prezentăm altora.

Ce văd prima dată alți oameni la noi. Văd calitățile Ascendentului. Mai arată și modul în care răspundem. Reacția imediată la mediul înconjurător. Precum și tipul de experiențe pe care ni le dorim pentru ca viața noastră să aibă semnificație.

Soarele arată ce ne dorim, Luna arată care sunt lucrurile de care avem nevoie, iar Ascendentul arată modul nostru de a le obține.

Pe scurt, Ascendentul este proiecția noastră în lume, în exterior.

Prin însăși natura ei, o proiecție este doar o reprezentare. Sau chiar un instrument. Și poate să nu aibă nimic de-a face cu esența noastră. În majoritatea cazurilor, structura noastră interioară este diferită de imaginea cu care gestionăm lumea exterioară. Publică. Coperțile nu sunt reprezentarea cea mai fidelă a interiorului.

Cât de relevant este să știi asta despre oameni? Că fiecare dintre noi este, în exterior și la suprafață un personaj. Atunci când îl întâlnești în primele interacțiuni. Dar că nu este același om și în esență. Profunzime, intimitate. Iar asta NU înseamnă că este fals! Asta vreau să subliniez. Suntem CONSTRUIȚI așa. Ne învață astrologia.

În aceste condiții, așa-i că atunci când vrei să cunoști cu adevărat un om – acum, că știi că personajul de la suprafață nu este și personajul din interior – e mai înțelept să îți acorzi mai mult timp și o gamă mai largă de experiențe pentru a-l cunoaște pe celălalt?

Asta ne ajută și să nu îi mai judecăm pe ceilalți. Crezând că sunt falși, când descoperim discrepanța dintre suprafață și profunzime. Așa suntem făcuți. Cu coperți. ? Și fiecare și-a ales coperta care să-i fie cel mai de folos. Pam-pam!

2. Oamenii sunt foarte diferiți în modurile de a gândi, iubi, acționa

Astrologic vorbind, există 12 tipologii. Dar hai să rămânem la iubire. La modurile de a iubi. Venus arată felul în care noi iubim. Eu, de exemplu, am Venus în Berbec. Sunt înflăcărată în dragoste. Uuu lala! ? Mă aprind repede, știu exact ce vreau și iau ceea ce vreau. Îmi plac oamenii plini de viață, de energie, direcți, onești, reali. Nu-mi plac jocurile emoționale. Play hard to get. Dau ochii peste cap.

Dar asta nu înseamnă că nu sunt jucăușă. Să nu uităm că Berbecul e copilul zodiacului. Îmi place flirtul. Sunt demonstrativă în dragoste. Se vede de departe care e bărbatul ales. Îmi place să îi aparțin. Îmi place să arăt ce simt. Sunt loială. Ce e înăuntru, e și înafară. Dragostea e cu foc la mine.

Noah, dar dacă ai Venus în Fecioară, de exemplu… Atunci vorbim despre cu totul alte condimente. Venus în Fecioară se deschide greu. Și abordează relația ca pe o socoteală practică. De obicei caută să se facă indispensabilă partenerului prin lucrurile pe care le face pentru el/ea. Să se simtă în siguranță înainte de a se dărui altuia e vital. Sunt dedicați relației, dispuși să muncească pentru ea.

Nu vor căuta să impresioneze. Critică. Pentru ei, asta e dragoste. Au nevoie de apreciere pentru toate lucrurile pe care le fac pentru partener. Sunt rezervați. Preferă să construiască decât să consume pasiune. Uneori sunt greu accesibili emoțional.

Am ales Fecioara tocmai pentru că e atât de diferită de Berbec. Și voiam să subliniez că avem tendința de a cere, de a ne aștepta ca ceilalți să iubească așa cum iubim noi. Așa cum înțelegem noi iubirea. Dar dacă Venusul lor este într-o zodie… Așteptarea se transformă într-o mare dezamăgire. Sau chiar război cu celălalt. Tendința de a-l schimba. De a-i impune ceea ce știm NOI că e iubirea. Și felul în care ea se cuvine exprimată.

Pe mine, să știu lucrurile astea, m-a ajutat să accept oamenii așa cum sunt. Și să înțeleg că nu există un fel anume mai bun decât celelalte. De a iubi, acționa, gândi. (Venus arată felul în care iubim, Marte felul în care acționăm, Mercur felul în care gândim.)

Ci că lumea e construită din mai multe tipologii. Mai multe culori. Fiecare validă prin ea însăși. Sunt mai multe perspective. Și toate fac din lume un loc atât de fascinant. Divers, bogat.

Pentru cineva cu Venus în Fecioară, Rac și alte câteva zodii asemenea, eu sunt un om imposibil în dragoste ? Îi sperii. Îi rănesc. Nu reușesc să gestioneze exuberanța mea. Iar ei pe mine mă plictisesc. Îmi pierd răbdarea. Îmi taie elanul.

Drept pentru care, cel mai bun sfat în dragoste pe care aș putea să-l dau cuiva este:

Găsește oamenii care iubesc ca tine! ?

3. Suntem un buchet din mai multe feluri de flori

Ca să rămân la Venus, Marte, Mercur. Soare și Lună. Soarele arată esența noastră, individualitatea. Luna, viața emoțională, precum și femeia interioară. Venus, am spus mai sus, felul în care iubim. Marte, felul în care acționăm și bărbatul nostru interior, Mercur, felul în care gândim.

Asta înseamnă că tu poți să ai Soarele în Leu, de exemplu, și pe Mercur în Pești. Poți să ai vitalitatea Leului ca structură de bază, esență. Să fii demn și puternic. Responsabil.

Dar atunci când vine vorba de a gândi, ești idealist, visător și intuitiv. Calitățile Peștilor. Și să iubești ca o Fecioară. Și să ai un Marte în Taur. Al cărui motto este: „Slow and steady wins the race”. Nu te poți aștepta de la un astfel de om să se miște repede. Dar cu siguranță este un om care construiește ceva stabil.

Ce vreau să spun este că nu există o congruență interioară. Nu suntem o singură frecvență, vibrație. Suntem un mix. Un cocktail. De aceea, putem fi foarte compatibili cu cineva când vine vorba de felul în care gândim. Dar să nu ne potrivim în felul de a iubi. Sau invers. Sau oricare dintre combinații.

Și că eu, de exemplu, chiar dacă sunt o persoană directă prin esența mea și prin felul meu de a iubi, nu acționez la fel. Acțiunea, la mine, înseamnă mai degrabă dezbatere, filozofie. Comunicare. Gândire.

Ceea ce suntem în esență poate să fie foarte diferit de felul în care iubim, gândim, acționăm. Fiecare dintre aceste părți din noi pot fi destul de diferite de celelalte. Asta vreau să subliniez.

Suntem complecși ?

4. Avem centre de interes diferite

Deși centru de interes e puțin spus. Eu mă refer la domeniul cel mai important din viața noastră. Dat de casa în care avem Soarele. Sunt 12 case. Deci 12 domenii. Cel care are Soarele în casa 1, va fi foarte preocupat de sine, de cunoașterea de sine, de dezvoltarea individualității. Și alții l-ar putea considera egoist și egocentrist.

Dar ăsta este capitolul pe care el îl are de aprofundat în viața asta. Altcineva are Soarele în casa 2. Și pentru el valorile, siguranța materială, banii sunt domeniul cel mai important. Și alții l-ar putea considera materialist. Casa 3 este casa comunicării, gândirii. Și așa mai departe.

Eu am Soarele în casa 7. Deci, pentru mine, cel mai important domeniu al vieții sunt relațiile și parteneriatele. Asta este ceea ce mă va preocupa întotdeauna cel mai mult. Unde voi căuta să merg cel mai în profunzime. Unde îmi voi găsi împlinirea. Și de unde îmi voi lua resursele cele mai multe. Altcineva poate avea Soarele în casa 12.

Să dau un alt exemplu. Care este casa subconștientului. Sunt oameni care au nevoie de sigurătate, de timp cu ei înșiși. Pentru că împlinirea lor este să se dăruiască altora. Însă lor le place să acționeze din spatele scenei, mai degrabă. Și atunci, cum ai vrea să faci un licurici social dintr-un astfel de om, care are nevoie de retragerea lui interioară?

Punând toate lucrurile astea în perspectivă, așa-i că e fascinant să descoperi care e felul de a fi al cuiva? Care e modul în care gândește. Cum iubește. Felul de acționa. Care e cel mai important domeniu al vieții pentru el. Să vrei să-l cunoști.

Cu adevărat. Să ai o hartă a lui. Să-l înțelegi așa cum e. Să îl accepți. Și să-l susții să-și cunoască și să-și împlinească potențialul unic. Să fie așa cum e el. Nu cum am vrea, ne-am aștepta, ne-am dori noi. Oamenii trebuie nu lăsați să fie ei înșiși, ci încurajați.

5. Fiecare dintre noi avem calea noastră

Ce vreau să spun este că dacă pornim mai mulți în aceeași direcție, fiecare avem drumul nostru de a ajunge la destinație. Avem felul nostru de a aborda un business, de exemplu. Pentru unii, calea este acțiunea masivă. Fără să se uite în stânga, în dreapta, să analizeze. Acțiune, acțiune, acțiune. Pentru alții, calea este influența și ascendentul pe care îl au sau îl pot avea asupra altor oameni.

Pentru alții, calea sunt relațiile personale, familia, prietenii, care reprezintă un sprijin de bază. Pentru alții, calea este un drum de transformări continue. Ei au nevoie să se schimbe și să se autodepășească pe ei înșiși. Și odată cu lumea interioară, se schimbă și cea exterioară.

Pentru alții, calea este să fie în față și să își asume conducerea.

Pentru alții, calea este să analizeze fiecare pas și să eficientizeze procesul. Să descopere și să creeze, eventual, un sistem mai bun.

Și fiecare dintre noi trebuie să-și găsească acel mod care e înscris în el însuși și care-l duce la succes. Nu poți căuta rețeta celui mai bun parcurs la alții. Să faci ce fac alții s-ar putea să nu te conducă la același succes. Sau la succesul pe care ți-l dorești tu. Trebuie să găsești setul tău de calități interioare. Și pe acelea anume să le pui în funcțiune. E ca și cum ai vrea să folosești mașina altuia ca să ajungi la destinație.

Dar mașina respectivă este construită pentru un anume tip de conducător. Ori tu ai nevoie de mașina ta. Și o ai pe dinăuntru. Ai un pachet anume de calități și de resurse interioare cu care să reușești orice îți dorești. Caută înăuntru. Nu la alții.

Cunoaște omul care trăiește în tine. Și prin tine.

Și, în privința asta, astrologia te poate ajuta destul de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.