Drumul in viata si …grafologia

In ultimul articol pe care ti l-am trimis vorbeam despre profesie , alegerea ei in functie de cum scrii. Din mesajele pe care le-am primit mi-am dat seama ca se poate crea o confuzie daca facem o legatura stricta intre scrisul de mana si profesia aleasa.

Intradevar , pentru a da randament maxim intr-un anumit domeniu ai nevoie de anumite caracteristici, abilitati ca sa te faca sa te simti bine in ceea ce profesezi. Cu cat procentul din acestea este mai mare cu atat sansele ca tu sa fii foarte bun in ceea ce faci cresc.

Asa cum sunt convins ca ai sesizat si tu , multe din aceste caracteristici se regasesc in mai multe profesii . Cateodata , o calitate in plus , te poate face sa fii bun si intr-o alta profesie complementara. Ca sa ma intelegi mai bine am sa reiau exemplul pe care ti l-am dat .

Abilitatile de a te descurca cu placere in bucatarie sunt date de doua caracteristici ale scrisului si anume :

  • Scris lent
  • Bucle mari si pronuntate in zona inferioara

Daca la acestea se adauga un scris usor unghiular , cu linii care nu se intretaie si cu aliniate bine definite , atunci deja putem vorbi de un scriptor care va putea cu usurinta sa conduca si sa organizeze un restaurant , cantina , un loc in care se serveste masa.

Nu mai intru in detalii , pentru ca ai prins ideea .

Acum am sa revin de fapt la ceea ce dorem sa-ti spun in acest material. In scris se pot observa toate caracteristicile de caracter si personalitate pe care le are un om. Sentimentele si modul lor de manifestare, emotiile pe care le traieste, energia pe care o are si in ce loc se manifesta ea cu preponderenta , sociabilitatea si modul de interactiune cu mediul din jurul sau, si lista continua mult de aici incolo.

Atunci cand analizez un scris , in primul rand caut sa observ cu ce iese el in evidenta. Care sunt caracteristicile care il particularizeaza pe acel scriptor. Ce are el deosebit fata de altii. Acestea sunt elementele cele mai importante si NU pentru mine ci pentru el/ea.

Te rog sa te gandesti la tine . Scrie pe o foaie de hartie 3 din caracteristicile care te te fac pe tine deosebit de altii , carcteristicile care de fapt fac diferenta dintre tine si cei din jurul tau.

    Ai sa vezi ca nu este usor . Unii sunt constienti de asta altii mai putin. Unii vor scrie 5-7 caracteristicii pe cand altii una sau chiar deloc.

Vezi , aici consider eu ca analiza scrisului poate sa ajute oamenii. Unii dintre noi au sansa sa aiba in jurul lor oamenii care sa le spuna si sa-i incurajeze in ceea ce sunt buni.    Sa le evidentieze calitatile si chiar sa-i sustina. Chiar si atunci o parte din noi ii suspectam ca sunt subiectivi, ca ne vad mai buni decat suntem si lasam sa treaca pe langa noi constientizarea calitatilor pe care le avem.

Adolescentii , sunt cei mai vulnerabili din acest punct de vedere. Ei ii suspecteaza pe parinti , in special pe mame, ca vad in ei mai mult decat sunt si chiar mai mult se straduiesc sa le demonstreze contrariul. Asta se intampla deoarece le lipseste rabdarea si experienta. Ei vor ca daca li s-a spus ca au o calitate sa si vada roadele acesteia in material ( bani)  sau spiritual (dragoste).

Nu o data mi s-a intamplat ca in urma unei analize grafologice expuse in fata unui cuplu mama –adolescent sa aud :

“…  vezi, ca tu nu m-ai crezut, ti-am spus ca am vazut la tine ca te descurci foarte bine la …”

Analiza scrisului certifica indubitabil caracteriticile de personalitate ale scriptorului. Parintii sunt cei mai interesati sa-i faca sa inteleaga pe tineri ca au o inclinatie spre un anumit domeniu dar de multe ori le lipsesc cunostintele de a exprima in termeni cat mai exacti ceea ce vor sa spuna.

De fapt, in viata avem nevoie sa stim pe ce ne putem baza , care sunt punctele noastre tari dar si cele slabe si cum anume putem sa le fructificam pe primele anihilandu-le pe celelalte. Exact ca si intr-o analiza SWOT.

Cunosc o persoana care are capacitati extraordinare de comunicare. Le-a dobandit nativ fara sa citeasca tomuri intregi de carte si fara sa faca scoli superioare. Bucuria comunicarii a combinat-o cu buna capacitate de negociere ( pe care a dobandit-o pe parcurs ) si astfel a devenit un excelent agent de vanzari de la simple produse si pana la contracte incheiate.

Ea a avut sansa sa-si fructifice abilitatea pe care o avea si sa-i creasca valoarea prin invatarea negocierii.

Atunci cand oamenii inteleg ca scrisul  este de fapt poza personalitatii lor pe hartie si ca nu mai trebuie decat decripat , capata incredere si rezultatele nu se lasa asteptate.

De aceea iti spun , ca prin analiza scrisului poti sa afli , nu neaparat strict  profesia pe care sa o urmezi ci, zona in care tu vei da randamentul cel mai bun. Ca si in exemplul de mai sus , o calitate combinata cu o abilitate dobandinta poate face minuni. In aceasi timp te poate feri de greseli datorate influentelor din exterior .

Parinti care vor sa-si implineasca visul prin copii lor si pe care persuasiv ii imping spre un anumit domeniu  care nu este al lor ci al parintilor. Modele copiate de la cei care au reusit in cariera sunt alt gen de influenta in alegerea drumului in viata.

In momentul in care esti convins ca te poti baza pe doua sau trei unelte din bagajul tau atunci nu iti mai este frica de ce o sa se intample , stii ca indifferent de conjunctura in care te arunca viata tu ai sa-i faci fata. Mai mult, vei capata incredere in ceea ce faci si nimeni si nimic nu te va abate din drumul tau.

Daca vrei sa o faci cu ajutorul analizei scrisului ma gasesti aici

Eu iti propun analiza scrisului dar sunt si alte cai de a te cunoaste . Important este ca tu sa vrei sa te cunosti ca sa poti sa-ti valorifici la maximum potentialul pe care il ai si astfel sa devii un om implinit.

Iti doresc sa poti sa faci acest lucru cat mai curand ca sa te poti bucura de ceea ce iti ofera viata ,si mai mult , pentru ce ai fost lasat pe acest pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.